Няма как да ви отчита вярно в резервоар с произволна форма.Едно време правих нивомер с цифров дисплей на жигулито, в домашни условия използвах една пластмасова туба и показваше с точност до 100 грама.В колата показваше като оригиналния глупости, ама в цифри, щото и там формата на резервоара беше несиметрична във всяко измерение.Въпросните уреди са нивомери, т.е. измерват нивото на горивото в резервоара а не количеството.В горната и долната четвърт на разарвоара има количеството бензин сумарно по малко отколкото във втората и третата четвърт, т.е. средата на резервоара.Ако резервоара е прав цилиндър или паралелепипед тогава изменението на нивото ще е адекватно на количеството.Така че колкото и да чистите писити поплавъци в средата ще се задържа най дълго защото там обема е най голам и изразходването гориво като стълб течност в мм е по малко отколкото изразходваното гориво преди и след средата на резервоара пак в мм., като количество обаче е едно и също.А това що като е стояла на наклон и после не показва веднага реалното ниво не знам що е така.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Грешно отчитане на горивото в резервоара ???
Collapse
X
-
genata_82,
като задържиш бутона на лостчето за мигачите.
emovd,
Под задните седалки има един капак, който се развива, откачат се маркучите върху него и се маха. Тогава ще имаш изглед към резервоара, от където се вади кошничката с поплавака и помпата.Mercedes S320 W220
Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++
Comment
-
1-во На старите 56-ци ( мойто е 2.0тс '98 ) е точно тъйпри половин резервоар , в зависимост от наклона може да си играеш с пълно-празно
При фейслифтовата не е така. Там имам чувството че стрелката просто не е линейна.....
2-ро При 156 явно има софтуерна грешка, щото като седиш на място разхода по борд пада. Иначе поне при мен , извънградско разхода по борд е точен.Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....
Comment
Comment